ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПозики не матимуть місця у розрахунках за російський газ

Позики не матимуть місця у розрахунках за російський газ

Українські посадовці запевняють, що державі стане сил незабаром сплатити борг Росії за газ, не звертаючись до позик. Окрім того, завважують, що затримка з платежем не обернеться перебоями поставок газу в Європу.

Україна зможе заплатити за російський газ без додаткових запозичень і сподівається вирішити суперечки з Росією найближчим часом. Про це заявив агентству «Reuters» Міністр енергетики Едуард Ставицький.

«Який кредит? Я про це вперше чую від вас - ви добре поінформовані. Ми завжди оплачуємо рахунки власними силами, а не за рахунок запозичень», - сказав Міністр у кулуарах зустрічі в передмісті Москви.

Едуард Ставицький підтвердив, що розбіжності можуть бути усунені найближчим часом.

«Ми сподіваємося знайти спільну мову в найближчому майбутньому, немає сумнівів, може бути, навіть сьогодні», - сказав він.

Нагадаємо, що високопоставлені офіційні особи з країн Європейського Союзу заявили про переговорах з Міжнародним валютним фондом про можливість надати Україні кредит за програмою стейнд-бай, якщо вона потрапить під економічний тиск з боку Росії.

Точно не ясно, скільки грошей Україна повинна заплатити, але банкіри і керуючі активами, знайомі з проблемною фінансовою ситуацією, вважають, що може виявитися необхідним кредит від 10 млрд дол. до 15 млрд дол.

Раніше на цьому тижні Росія заявила, що Україна, яка значною мірою спирається на поставки російського газу, ще не сплатила 882 млн дол. за серпень, і зажадала термінового платежу.

 
Коментарі (0)