ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаП.Пантелєєв: "На теплових та водопровідних мережах столиці щороку трапляється понад 2 тис. аварій"

П.Пантелєєв: "На теплових та водопровідних мережах столиці щороку трапляється понад 2 тис. аварій"

Мережі Києва потребують модернізації, водночас це питання виваженого і комплексного підходу, а не ситуативних рішень
Мережі Києва потребують модернізації, водночас це питання виваженого і комплексного підходу, а не ситуативних рішень, повідомляють на порталі Київської міської держадміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, пише "Україна Комунальна".
 
"Теплові та водопровідні мережі столиці, більшість із яких прокладено ще за радянських часів, потребують модернізації", - заявив він в ефірі радіо "Київ".
 
До повномасштабного вторгнення Росії понад 350 км тепломереж Києва було замінено на нові та сучасні, зокрема із заміною теплових вузлів і супутнього обладнання.
 
"І тільки такий комплексний підхід виправдано, адже існує низка об'єктів, наприклад, міст Патона, де можлива лише повноцінна модернізація, враховуючи кількість наявних там комунікацій", - зазначив заступник голови КМДА.
 
За його інформацією, у середньому і на теплових, і на водопровідних мережах столиці щороку трапляється понад 2 тис. аварійних ситуацій.
 
"Своїми силами навіть під час війни, влітку минулого року, КП "Київтеплоенерго" замінило 40 км тепломереж. Але латати експлуатаційні пошкодження обов'язково потрібно до моменту, коли буде можливість їх замінити", - наголосив Пантелеєв.
 
Як він пояснив, слід розрізняти вимушені аварійні ліквідації та комплексну заміну.
 
При цьому заступник голови КМДА зазначив, що до повномасштабної війни йшлося про інновації та розвиток.
 
Коментарі (0)