ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024П.Пантелеєв:«Розмір плати за опалення залежить від кількості днів надання послуги та погоди»

П.Пантелеєв:«Розмір плати за опалення залежить від кількості днів надання послуги та погоди»

Частина киян за опалення розраховуватиметься за методикою, що прив’язана до температури повітря
У столичних будинках, де не встановлені прилади обліку тепла, плата за послугу централізованого опалення буде нараховуватися на основі температури зовнішнього повітря. Про це сьогодні заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час прес-брифінгу в КМДА.
 
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 1037 від 19 грудня 2015 року мешканці будинків, де немає приладів обліку тепла, сплачуватимуть за опалення з урахуванням температури зовнішнього повітря та кількості діб надання послуги, а не за тарифом.
 
«Ця методика враховує температуру повітря і не дозволяє дискримінувати будинки, де не встановлені прилади обліку. Так, минулого року зазначена методика дозволила нарахувати киянам за опалення на 42 млн грн. менше. Наразі у нас 90% житла оснащено теплолічильниками, однак залишається частина будівель, де прилад обліку не можна встановити з технічних причин. Саме для них діятиме методика», – повідомив заступник голови КМДА.
 
Він наголосив, що у Києві опалювальний сезон стартував 12 жовтня.

«Розмір плати за опалення залежить від кількості днів надання послуги та погоди», – зазначив Петро Пантелеєв. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
11 Листопада 2016 p. 19:40
Опалення включили 18 жовтня, а рахунок прийшов як нібито з 11 жовтня. Тобто, кількість днів зазначена 20 замість 15. Це Дарницький район, ТОВ "Євро-реконструкція" від "Київенерго". Сподіваюсь, що у наступному місяці буде зроблено перерахунок.
Коля Пухов
14 Листопада 2016 p. 17:58
Ощадбанк зараз бере 3-5 грн. додаткової плати (за приймання платежу) при сплаті однієї квитанції, але не за кожну квитанцію -- за деякі квитанції додаткова плата зараз не береться. А з 1 грудня 2016 року Ощадбанк буде брати 3 грн. вже ЗА КОЖНУ квитанцію. Тобто, це здирництво не припинеться, а навпаки, збільшиться.
Коля Пухов
16 Листопада 2016 p. 18:30
Різні рахунки за однаковий опалювальний метраж в принципі можуть бути, адже є холодні кутові квартири та затишні теплі квартири у середині будинку. Ще є залежність від строку служби будинку: старі будинки холодніші. Тобто, при однаковій кількості поданого тепла може бути дуже різна температура у квартирах. Тому тепліші квартири мають за опалення платити більше, а холодніші -- менше.