ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГП.Порошенко:«Держава повинна відсторонитися від регулювання цін»

П.Порошенко:«Держава повинна відсторонитися від регулювання цін»

Держава повинна відсторонитися від регулювання цін, про це під час прес-конференції заявив президент Петро Порошенко.
Держава повинна відсторонитися від регулювання цін, про це під час прес-конференції заявив президент Петро Порошенко.
 
«Якщо в одного виробника собівартість вища, в іншого - нижча, то не повинен чиновник будь-якого рангу регулювати ціни на цукор, бензин або на м'ясо. Це тільки призводить до галопуючої інфляції або неконтрольованого зростання цін», - сказав Петро Порошенко.
 
Також він додав, що в Україні необхідно створити енергетичну біржу для зміцнення енергетичної незалежності країни.
 

«Я вважаю, що в Україні повинна бути створена енергетична біржа. Ми повинні вибрати: або у нас комунізм/соціалізм і ціни будуть приводитися, як вони наводилися зверху, чиновником, або це буде визначатися ринком - попитом і пропозицією, з урахуванням імпортних поставок. Упевнений, біржу необхідно створити», - сказав він. 

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай1
01 Березня 2018 p. 14:32
Соціалізм в головах політиків, а нажаль, інколи й в головах сучасних чиновників, не хоче позбутись бажання керувати цінами (оцінювати субєктивно чужу кмітливість, удачу, чужі ризики, особливо в комунальних послугах та медицині. А ПРИРОДА сміється з цих популістів та швидкими темпами виводить з під їх соц рабства кмітливих фахівців за кордон, де справедливість, як перешкода економічному розвитку займає своє відповідне, ніяк не перше місце.