ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїПрацівників столичного метрополітену спіймали на крадіжці

Працівників столичного метрополітену спіймали на крадіжці

Прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу стосовно 11 працівників Київського метрополітену, котрі привласнювали гроші з автоматів для поповнення проїзних карток на станції метро «Мінська».

Інспектор та 10 старших касирів станції метро з березня 2010 року по вересень 2011 року (19 місяців) привласнювали грошові кошти, які сплачували пасажири через автомати для поповнення рахунку проїзних карток, - інформує «У.К.» Прокуратура Києва.

Майже щодня вони забирали собі третину, а, нерідко, половину й більше грошей з автоматів. До того ж, інспектор домовлялася із кожною касиркою окремо і жодна із десяти не знала про злочинні дії іншої.

Утім, інформація про кількість грошей в кожному такому автоматі щодня дублювалась на центральному сервері управління і розрахунків автоматизованої системи метрополітену.

Жінки про це не знали, а адміністрація метрополітену тривалий час не перевіряла відповідність даних центрального серверу до відомостей у книгах інкасації автоматів.

За 19 місяців у такий спосіб вони вкрали майже 1,2 млн грн.

Інспектору станції метро «Мінська», котра зорганізувала кожну із касирок та ділила з ними викрадені гроші, інкримінується привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах та службове підроблення.

Касирки ж станції метро обвинувачуються у привласненні грошових коштів у великих розмірах та службовому підробленні в залежності від розміру викрадених грошей кожною.

Довідково: Кримінальним кодексом України за привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, а за привласнення грошових коштів у великих розмірах - позбавлення волі на строк до 8 років.

 
Коментарі (0)