ГоловнаПослугиТранспортУкраїна допоможе Польщі зі світлом

Україна допоможе Польщі зі світлом

Україна допоможе Польщі з електрикою. Країни домовилися про постачання електричної енергії для надання аварійної допомоги. Вона буде надана в залежності від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми.

ДП «Укренерго» спільно з ДП «Енергоринок» та PSE S.A. 17 серпня 2015 року підготували та уклали трьохсторонній договір про постачання електричної енергії з України до Республіки Польща для надання аварійної допомоги. Про це йдеться у повідомленні ДП «НЕК «Укренерго».

«Енергосистеми Польщі та України з'єднані міждержавною лінією електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС-Замость», - йдеться у повідомленні.
 
У компанії повідомили, що за зазначеним договором «Енергоринок» надає польській енергосистемі допомогу за ціною, встановленою відповідною постановою НКРЕКП, а «Укренерго» уповноважено погоджувати чи відмовляти в наданні допомоги залежно від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми та технічних можливостей «Укренерго» та Добротвірської ТЕС.
 
«Максимальна величина аварійної допомоги по лінії електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС - Замость складає 235 МВт», - повідомляє прес-служба.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більше половини українців не можуть вчасно розрахуватися за надані ЖКП через занадто високі тарифи. Принаймні, такими виявилися результати опитування, що проходило на сайті «У.К.».
 
Коментарі (0)