ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Правоохоронці перевірять теплостанції на яких відсутні запаси вугілля

Правоохоронці перевірять теплостанції на яких відсутні запаси вугілля

Теплові електростанції, які систематично виходять з ладу через відсутні запаси вугілля, перевірятимуть правоохоронні органи.
Теплові електростанції, які систематично виходять з ладу через відсутні запаси вугілля, перевірятимуть правоохоронні органи.
 
Про це розповіла пресслужба міністерства енергетики України.
 
"Простежується систематичний характер виходу з ладу електростанцій з причин аварійності чи відсутності палива. У разі систематичного виходу станцій в ремонт ці ситуації будуть на контролі вже не тільки в Міненерго, але й у правоохоронних органів. Навмисне недопущення спеціалістів "Укренерго", які спільно з Держенергонаглядом проводять перевірки, буде розцінюватись нами як приховування інформації", - говориться у повідомлені.
 
Вчора під головуванням міністра енергетики Германа Галущенка відбулася чергова нарада щодо підготовки до опалювального сезону. Під час наради обговорили поточний стан накопичення вугілля, хід ремонтних кампаній енергоблоків та проведення перевірок готовності енергетичного обладнання до проходження осінньо-зимового періоду.
 
Нагадаємо, за повідомленням "Укренерго", ситуація з накопиченням вугілля протягом тижня погіршилася. Станом на ранок 11 жовтня загальні запаси вугілля на складах ТЕС знизилися на 6,5% (до 666,6 тис. тонн) у порівнянні з обсягами на ранок 4 жовтня (713 тис. тонн). Крім цього, запаси газового вугілля знизилися на 4,7% (до 511 тис. тонн) і антрацитового — на 12% (до 155,6 тис. тонн).
 

Середньодобові обсяги поставок вугілля за останні 10 днів склали 56,5 тис. тонн, тоді як витрата (спалювання) — 61,6 тис. тонн. Крім цього, відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, на складах ТЕС знаходиться у 3,9 раза менше вугілля, ніж має бути на 11 жовтня. 

 
Коментарі (0)