ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Прем’єр-міністр, для зниження тарифу на опалення, пропонує прийняти "дуже короткий законопроєкт"

Прем’єр-міністр, для зниження тарифу на опалення, пропонує прийняти "дуже короткий законопроєкт"

З метою вирішення гострого для суспільства питання щодо зменшення тарифу на опалення, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук запропонував Президенту Володимиру Зеленському невідкладно внести до ВР відповідний законопроєкт
З метою вирішення гострого для суспільства питання щодо зменшення тарифу на опалення, Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук запропонував Президенту України Володимиру Зеленському невідкладно внести до Верховної Ради відповідний законопроєкт. Про це йшлося під час наради під головуванням президента України Володимира Зеленського, відео з якої поширив Офіс Президента.
 
В ході наради один з її учасників зазначив, що зменшити тариф на опалення без прийняття закону неможливо.
 
“У нас законодавчо неможливо змінювати тарифи на опалення, не можна до травня 2020 року. У нас було 2 закони: старий ЖКП і там послуги називалися — опалення/гаряча вода, а потім прийняли новий закон, і вони стали: централізоване опалення, і централізоване водопостачання. Тому, діють старі контракти до травня, і в них ціна зафіксована. Яка була ціна у січні 2019 року - така вона буде до кінця опалювального сезону за законом”, — говорилось у ході зустрічі.
 
У свою чергу, Олексій Гончарук, запропонував президенту внести до Верховної ради законопроєкт, який, на його думку, має допомогти розв'язати це складне питання.
 
“Для того, щоб тариф цієї зими пішов нижче на тепло у нас є короткий законопроєкт, дуже короткий, який можна від Президента внести невідкладно, і прийняте цього закону призведе до того, що у нас тариф для населення знизиться”, — пояснив Гончарук.
 

Про який документ йдеться і хто працює над його розробкою, ця інформація залишилась невідомою та незрозумілою. 

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд не буде виконувати обіцянку президента Володимира Зеленського, скасувати оплату комунальних послуг для людей старше 70 років.
 
Коментарі (0)