ГоловнаНовини ЖКГПодіїПрем’єр-міністр став на захист Вітренко в Окружному адміністративному суді

Прем’єр-міністр став на захист Вітренко в Окружному адміністративному суді

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль позивається до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування припису, який був винесений йому НАЗК.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оскаржує в Окружному адміністративному суді м.Києва припис, винесений йому Національним антикорупційним агентством (НАЗК), щодо звільнення глави НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренко, про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.
 
"Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль позивається до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування припису, який був винесений йому НАЗК. Відповідний позов надійшов вчора", - йдеться в повідомленні
 
Прем’єр-міністр просить суд визнати протиправним та скасувати припис Національного агентства з питань запобігання корупції, датований 14 червня 2021 року.
 
У позовних вимогах ОАСК просять залучити до участі у справі, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, – Кабінет Міністрів України та голову правління  "НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренко.
 
Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даною позовною заявою.
 
Нагадаємо, у НАЗК вважають, що призначення Юрія Вітренко головою НАК "Нафтогаз України" містить ознаки конфлікту інтересів. Розпорядження Уряду про призначення голови правління НАК "Нафтогаз України" та контракт з ним мають бути скасовані як незаконні.
 
Коментарі (0)