ГоловнаНовини ЖКГПрем'єр зізнався, що у тарифах на ЖКП його обурює найбільше

Прем'єр зізнався, що у тарифах на ЖКП його обурює найбільше

На сьогодні  в Україні практично відсутній контроль за обґрунтованістю тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров у своєму виступі сьогодні на засіданні уряду, узагальнюючи «об’єктивний економічний і юридичний аналіз ретельних перевірок обґрунтованості

На сьогодні  в Україні практично відсутній контроль за обґрунтованістю тарифів на житлово-комунальні послуги.
Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров у своєму виступі сьогодні на засіданні уряду, узагальнюючи «об’єктивний економічний і юридичний аналіз ретельних перевірок обґрунтованості встановлених на місцях тарифів».
«Знаєте, що найбільше  обурює?...  В Україні практично відсутній контроль за обґрунтованістю тарифів на житлово-комунальні послуги. По-друге, часто на 50% завищується граничний рівень рентабельності, і підприємства ЖКГ незаконно отримують абсолютно незароблені кошти», - сказав він.
За результатами перевірок, як поінформував прем’єр, було встановлено, що до складу тарифів включаються витрати на капітальні вкладення, хоча на підприємствах немає навіть натяку на інвестиційні програми, в собівартість утримання будинків і прибудинкових територій зараховують витрати не на виконання реальних робіт, а на адміністративні потреби.
«Понаднормативні витрати води, теплової і електричної енергії просто включаються у тарифи, і наші люди оплачують безгосподарність і махінації чиновників», - зазначив голова уряду.
Він також поінформував, що про результати перевірок (щодо обґрунтованості встановлених на місцях тарифів – ред.) сьогодні на засідання уряду буде заслухано  доповідь Голови Державної фінансової інспекції.

 
Коментарі (0)