ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПрезидент дозволив уряду регулювати енергетику в зоні АТО

Президент дозволив уряду регулювати енергетику в зоні АТО

Президент затвердив Закон, який дозволяє Кабінету Міністрів здійснювати регулювання у сфері енергетики в зоні АТО. Документ спрямований на виконання декількох указів Гаранта.

Президент Петро Порошенко підписав Закон №284 – VIII «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території проведення антитерористичної операції». Документ був прийнятий Верховною Радою 7 квітня. Про це повідомили у прес-службі Президента.

Документ  був розроблений на виконання Указів Президента №875/2014 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях» та №876/2014 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року «Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року».

Нагадаємо, Закон дозволяє Кабінету Міністрів встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, а також відносин, пов'язаних з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на зазначених територіях.

 
Коментарі (0)