ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГПрезидент просить замінити "тарифну" умову МВФ

Президент просить замінити "тарифну" умову МВФ

Президент Віктор Янукович сподівається, що уряд домовиться з МВФ про надання кредиту в 14,3 млрд доларів. При цьому він заявляє, що Україна готова виконати всі умови Міжнародного валютного фонду, за винятком однієї.

Президент України Віктор Янукович заявив, що держава готова розглянути всі умови МВФ, крім лише однієї - підвищення тарифів на газ для населення. Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, голова держави висловив сподівання, що уряд підпише угоду з МВФ на 14,3 млрд доларів вже в цьому році. Однак, за його словами, на сьогодні залишається невиконаною ключова вимога фонду.

«Ми домовляємося з МВФ вже чотири роки і сподіваємося, що фонд нарешті піде на підписання угоди. Ми виконали всі умови, крім однієї, - заявив Віктор Янукович.

Він уточнив, що це умова - підвищення тарифів на газ для населення. «Ми не можемо підвищити ціни. Коли підписувати угоду, залежить від МВФ. Однак ми хочемо замінити цю умову на іншу і готові це обговорити», - резюмував президент України.

Нагадаємо, однією з ключових умов для отримання Україною фінансової допомоги Міжнародного валютного фонду є підвищення тарифів на газ для населення на 40%. Свою вимогу представники фонду, зокрема, аргументують фінансовим станом «Нафтогазу».

Як повідомляла «Україна Комунальна», про підвищення тарифів на газ йшлося і під час останнього візиту місії  МВФ в Україну.

«Ціни на газ в Україні набагато нижче світових. Ми не наполягаємо на їх відповідності, але українська влада повинна зробити кроки по зниженню цієї різниці», - заявив тоді глава представництва фонду Макс Альєр. За його словами, без цього рішення української влади не варто розраховувати на кредити МВФ.

 
Коментарі (0)