ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент направив у ЖКГ «папери»

Президент направив у ЖКГ «папери»

Казначейські векселі отримали підпис Президента. Схвалено закон, який дозволить розраховуватися з боргами перед теплопостачальниками фінансовими казначейськими векселями.

Президент Віктор Янукович підписав закон №658-VІІ «Про внесення змін до статті 22 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік», який передбачає можливість розраховування за борги з різниці в тарифах перед теплопостачальними компаніями векселями.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі  голови держави.

Нагадаємо, 24 жовтня Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому  відповідний урядовий проект закону , за який проголосувало 237 народних обранців, утрималося – 3, не голосувало – 78.

Зокрема, зазначеною постановою надається право Кабінету Міністрів реструктурувати бюджетну кредиторську заборгованість розпорядників бюджетних коштів та заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію, яка виникла станом на 1 січня 2013 року, шляхом видачі фінансових казначейських векселів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за даними обласних та міських державних адміністрацій обсяг заборгованості з різниці в тарифах на послуги з теплопостачання станом на 1 січня 2013 року склала 2,8 млрд. гривень. Втім, за словами профільного Міністра Геннадія Темника станом на 1 вересня  загальний обсяг заборгованості зріс до 7 млрд. гривень.  Левова частка існуючого боргу сформувалась за останні 8 місяців поточного року склала суму у розмірі  4,2 млрд. гривень.

 
Коментарі (0)