ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняПрезидент не підписав містобудівний законопроект № 5655

Президент не підписав містобудівний законопроект № 5655

На прес-конференції Президент України Володимир Зеленський розповів, що містобудівний закон №5655 він не підписує не через тиск західних партнерів чи громадськості, а з власних причин

 

На прес-конференції Президент України Володимир Зеленський розповів, що містобудівний закон №5655 він не підписує не через тиск західних партнерів чи громадськості, а з власних причин.

«Ніхто до мене не звертався. Що стосується закону… Давайте не жити балачками. Якщо б закон був підписаний, тоді й повернемось до цього питання. Що стосується цього закону про забудовників: до мене жодного разу особисто ніхто не звертався, щоб я його не підписував. Тому це мій особистий вибір, і є причини. Ніхто з Євросоюзу, ніхто із Сполучених Штатів, з «Великої сімки» не піднімав це питання», — розповів Зеленський.

Нагадаємо, що 13 грудня 2022 року Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроєкт № 5655, про так звану реформу містобудування. Головним автором законопроєкту №5655 є голова комітету з питань місцевого самоврядування та голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.

За законопроєкт №5655 проголосували 228 депутатів Ради – рівно на 2 більше необхідного мінімуму. Петиція про вето проєкту набрала 42 тис. голосів за три дні. Цей проєкт лежить на підпису в Офісі Президента з 18 грудня 2022 року, тобто рівно 1 рік та 1 день.

 

 

 

 
Коментарі (0)