ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Президент підписав закон про реструктуризацію боргів тепловиків за природний газ

Президент підписав закон про реструктуризацію боргів тепловиків за природний газ

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу»
Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», про це повідомила пресслужба Офісу президента.
 
Президент підтримав пропозицію щодо врегулювання боргів підприємств ТКЕ перед НАК «Нафтогаз України напередодні старту нового опалювального сезону 2021/2022 років. У президента вважають, що це черговий крок до системного вирішення проблемної ситуації у галузі тепло- та водопостачання.
 
Закон передбачає:
 
· процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання за природний газ перед НАК «Нафтогаз України»;
 
· можливість погашення коштом державного бюджету заборгованості з різниці в тарифах перед підприємствами ТКЕ (теплокомуненерго) та ВКГ (водопровідно-каналізаційного господарства);
 
· включення до заборгованості, яка підлягає реструктуризації, заборгованості підприємств, щодо якої ухвалені судові рішення або укладено мирові угоди.
 
Найближчим часом бути внесені відповідні зміни до Державного бюджету, а також розробка та прийняття підзаконних актів щодо імплементації Закону.
 
Нагадаємо, в Україні знову дозволили відключати боржників від комунальних послуг. Відповідні зміни до законодавства Президент Володимир Зеленський підписав 19 серпня 2021 року.
 
Скасовано норму про те, що на період дії карантину та протягом 30 днів після його завершення забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати або оплати в неповному обсязі.

Тепер боржників заборонено буде відключати тільки в «червоній» зоні карантину і протягом 30 днів після виходу з неї. 

 
Коментарі (0)