ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент підписав закон про внесення змін до закону «Про державні закупівлі»

Президент підписав закон про внесення змін до закону «Про державні закупівлі»

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону «Про державні закупівлі» та деяких інших законів про здійснення моніторингу закупівель
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону «Про державні закупівлі» та деяких інших законів про здійснення моніторингу закупівель, про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.
 
«Закон дозволяє органам державного фінансового контролю здійснювати ефективний моніторинг закупівель з метою попередження порушень у цій сфері і дотримання замовниками законодавства на всіх стадіях закупівлі. Закон сприятиме попередженню втрат публічних коштів шляхом посилення контролю над державними закупівлями, а також створює умови для подолання корупції в цій сфері», - йдеться в повідомленні.
 
Президент зазначив, що підписані ним зміни в закон про держзакупівлі впроваджують автоматичний ризик-менеджмент в проведених закупівлях.

«В онлайні буде працювати система ризикових індикаторів, яка буде сигналізувати контролюючому органу про те, що з цим учасником щось не так. Це нововведення адресовано, в першу чергу тим, хто навчився чи навчається дурити ProZorro. Алгоритми будуть підказувати, куди саме дивитися, як на максимально ранніх стадіях вирахувати тих, хто хоче обійти систему», - повідомляє прес-служба Президента. 

 
Коментарі (0)