ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаПрезидент підписав закон, що обмежує можливості власників домашніх СЕС

Президент підписав закон, що обмежує можливості власників домашніх СЕС

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким забороняється встановлювати домашні сонячні електростанції не на дахах будинків, а на землі

Президент України Петро Порошенко підписав закон, яким забороняється встановлювати домашні сонячні електростанції не на дахах будинків, а на землі.

Відповідні відомості містяться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Таким чином, даний закон набере чинності одразу після того, як його опублікують в офіційній газеті Верховної Ради. Після цього, українські родини, які встановили сонячні панелі домашніх СЕС не лише на дахах будинків, але й на землі, не зможуть продавати вироблену цими електростанціями електрику за «зеленим» тарифом.

Зазначимо, що закон, який містить дану суперечливу норму парламент ухвалив 26 квітня. Станом на 17 травня документ ще не підписав президент, тому він не набув чинності. Раніше повідомлялось, що ці зміни будуть стосуватися не лише нових СЕС, але й тих, що вже введені в експлуатацію, адже «зелений» тариф їм перестануть призначати з наступного кварталу.

Відповідну поправку внесли після листа Міністерства енергетики України до Кабміну, у якому пропонувалось ухвалити відповідне рішення.

Зазначимо, що від початку року 1400 українських родин встановили домашні СЕС. Це у 2,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Раніше стало відомо, що в ухваленому Радою законі, який запроваджує нові правила оподаткування посилок, містяться норми, які звільняють від ПДВ устаткування для сонячних та вітрових електростанцій.

У Держенергоефективності повідомляли, що кількість домашніх сонячних електростанцій в Україні зросла у 375 разів за останні 4 роки.

 

 
Коментарі (0)