ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПрезидент про тарифи на ЖКП: «На жаль, не можемо втручатися в усі дії місцевих влад»

Президент про тарифи на ЖКП: «На жаль, не можемо втручатися в усі дії місцевих влад»

Водночас за словами Володимира Зеленського, коли накопичується багато питань, центральна влада мусить вживати заходів для розв'язання проблем.
На наступному засіданні РНБО планують розглянути питання тарифів на електроенергію для населення. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив на форумі “Україна 30”, повідомила пресслужба Офісу президента.
 
«Ми стежимо за ситуацією з тарифами. На жаль, ми не можемо втручатися в усі дії тих чи інших місцевих влад», – зазначив Президент, відповідаючи на запитання журналістів щодо тарифів на комунальні послуги та дій місцевої влади на цьому напрямі.
 
Водночас за словами Володимира Зеленського, коли накопичується багато питань, центральна влада мусить вживати заходів для розв'язання проблем.
 
«Я попросив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб, по-перше, люди зрозуміли, що з 1 серпня сюрпризів для суспільства не буде. Також хотів би, щоб на місцях влада розуміла, що те, що ми запропонували, – річний контракт (річний тарифний план з фіксованою ціною на газ. – ред.) – він кращий від усіх цін, які є сьогодні на території Європи», – зазначив Володимир Зеленський.
 
Глава держави додав, що місцева влада має активніше пояснювати населенню переваги від укладання таких річних контрактів.
 
Президент також наголосив на необхідності зробити все можливе для уникнення підвищення тарифів на електроенергію для населення.
 
Зокрема, Володимир Зеленський зазначив, що для деяких категорій ціни мають бути нижчими за 1,68 гривні за кВт за годину.
 
«Моє ставлення дуже просте – сьогодні 1,68 грн (тариф за 1 кВт • год. – Ред.). Вважаю, що в нас є прошарок населення, який не може собі дозволити платити навіть 1,68 грн. І тому РНБО розглядатиме також це питання й можливості зменшення цін на електроенергію для таких окремих верств населення», – повідомив Володимир Зеленський.
 
У РНБО повідомили, що прийняла рішення спробувати ще раз провести виїзне засідання. Воно пройде 30 липня в Донецькій області. Відомо, що засідання відбудеться в Краматорську. 
 
Коментарі (0)