ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПрезидент: тарифи на ЖКП мають стати економічно обґрунтованими до кінця року

Президент: тарифи на ЖКП мають стати економічно обґрунтованими до кінця року

Президент відзначив, що це питання перебуває у сфері діяльності Комісії з регулювання тарифів і місцевих влад.

Президент України Віктор Янукович вимагає, щоб до кінця цього року тарифи на житлово-комунальні послуги було приведено у відповідність до економічно обґрунтованого рівня.

Про це він заявив сьогодні, 21 лютого, на засіданні Ради регіонів.

«Я вимагаю, щоб до кінця 2012 року тарифи на послуги житлово-комунального господарства було доведено до економічно обґрунтованого рівня», - сказав В.Янукович.

Президент відзначив, що це питання перебуває у сфері діяльності Комісії з регулювання тарифів і місцевих влад.

«Це питання державного регулятора і місцевих влад. Це спільна робота», - сказав В.Янукович.

Він зазначив, що необхідно створити механізми і знайти кошти для оновлення комунальної інфраструктури. «Абсолютно очевидно, що платежів, які надходять від споживачів, для цього недостатньо. Я говорив, і ще раз хочу сказати, що нам потрібно використовувати всі механізми, перш за все, державно-приватного партнерства і, безумовно, участь держави має бути на цьому етапі істотною. Але зростання ролі регіонів, органів самоорганізації громадян, місцевих громад, об`єднань співвласників – це робота місцевих органів влади», - сказав В.Янукович.

Нагадаємо,  у січні ц.р. Президент підписав закон щодо процедури встановлення тарифів на ЖКП, яким, зокрема, до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» додано норму про те, що порядок доведення до споживачів інформації про перелік ЖКП, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів із обґрунтуванням її необхідності та про облік відповідної позиції територіальних громад розробляється і затверджується центральним органом виконавчої влади з питань ЖКГ.

Джерело - УНІАН

 
Коментарі (0)