ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент вніс до ВР законопроєкт про внесення інформації про бенефіціарів через "Дію"

Президент вніс до ВР законопроєкт про внесення інформації про бенефіціарів через "Дію"

У проекті закону також передбачено можливість автоматичного звірення поданої компаніями інформації з даними держреєстрів
Президент вніс до Верховної Ради законопроект "Про спрощення надання інформації з метою фінансового моніторингу", який має спростити передачу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців інформації про кінцевих бенефіціарних власників компаній, про це повідомив ВП.
 
"Я ініціюю можливість надання необхідної інформації в електронному вигляді без черг та додавання непотрібних паперових документів. Натомість можна буде зробити кілька кліків у додатку "Дія", – йдеться у повідомленні.
 
У проекті закону також передбачено можливість автоматичного звірення поданої компаніями інформації з даними держреєстрів, що замінить звірку паперових документів з електронними реєстрами у ручному режимі та прискорить процес реєстрації, наголошується у прес-релізі.
 
Законопроект також передбачає підготовку та затвердження відповідальним органом влади детальної методології визначення кінцевого бенефіціара для юросіб та проведення роз'яснювальної роботи з цього приводу. Пропонується термін щонайменше 6 міс. для подання та уточнення юрособами інформації з моменту затвердження такої методології, йдеться у повідомленні.
 
Нагадаємо, оновлені процедури подання інформації про кінцеві бенефіціари були введені після ухвалення Верховною Радою у грудні 2019 року нової редакції закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню поширення зброї масової поразки".
 

Було встановлено граничний термін подання інформації про кінцевих бенефіціарів – 11 жовтня. Складність подання документів призвела до великих черг і парламент за кілька днів до цієї дати відклав цей термін до 11 липня 2022 року. 

 
Коментарі (0)