ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПрезидент занепокоївся енергетичною безпекою України та ЄС

Президент занепокоївся енергетичною безпекою України та ЄС

Президент України Петро Порошенко висловив занепокоєння щодо реалізації будівництва газопроводу «Північний Потік-2». Глава держави вважає, що це загрожує енергетичній безпеці України та ЄС

Президент Петро Порошенко вбачає загрозу енергетичній безпеці України та Європейського Союзу у будівництві «Північного потоку-2». Про це глава держави заявив в ході спільної прес-конференції з Президентом Європейського Союзу Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером, передає прес-служба Глави держави.

«Щодо проекту «Північний потік-2», ми чітко заявляємо, що стурбовані ним», - заявив він.

Зокрема, пан Порошенко наголосив, що реалізація проекту «Північний потік – 2» несе загрозу руйнування енергетичної незалежності як України так і Європи.

«Північний Потік-2» - наша найбільша турбота на сьогодні. Він повинен бути заблокований як проект, що підриває енергетичну безпеку України та Європи», - сказав Президент України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, газопровід «Північний потік-2» може бути добудований. Для того щоб цього не сталося, Україні потрібно запропонувати ЄС власну газотранспортну систему, щоб будівництво нового Північного потоку стало недоцільним.

За словами Директора з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка, вже є заяви «Газпрому» про те, що вони не транспортуватимуть газ через Україну після закінчення чинного контракту, тобто з 2020 року.

 
Коментарі (0)