ГоловнаНовини ЖКГТранспортПрезидент запропонував припинити транспортне сполучення з Кримом

Президент запропонував припинити транспортне сполучення з Кримом

Президент звернувся до глави уряду з пропозицією припинити з транспортне та вантажне сполучення з Кримом в обидва боки. Зазначається, що заборона на проїзд для транспортних засобів буде діяти до моменту визначення подальших відносин України з півостровом

Президент Петро Порошенко звернувся до Прем’єр-міністра з листом, в якому пропонує призупинити автомобільне та залізничне сполучення з тимчасово окупованим Кримом в обидва боки до моменту визначення моделі відносин країни з півостровом. Про це повідомили у прес-службі Адміністрації Президента.

«Останнім часом суттєво загострилося протистояння між громадськими активістами та окупаційною владою Криму. Порушено низку кримінальних справ проти ініціаторів торговельної блокади Криму. Ініціатори безстрокової акції блокування поставок українських товарів на Кримський півострів, яка розпочалася 20 вересня поточного року, вимагають повністю припинити торговельні відносини з окупованою територією», – аргументує у листі Глава держави необхідність припинення вантажного транспортного сполучення.

Крім того, Головнокомандуючий запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та припинення товарообігу з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим (в обидва напрями) та підготовки проекту відповідного рішення.

Текс листа Президента можна прочитати тут.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в «Укренерго» заявляють, що готові відновити електропостачання на територію окупованого Криму протягом 4-х діб. Втім, старт аварійно-відновлювальних робіт залежить від результату перемовин між ініціаторами енергоблокади та керівництвом країни.

 
Коментарі (0)