ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЄвросоюз закрив проект з підтримки НКРЕКП

Євросоюз закрив проект з підтримки НКРЕКП

Євросоюз припинив підтримку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, через затримку з ухваленням закону «Про ринок електроенергії»
Євросоюз припинив підтримку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, через затримку з ухваленням закону «Про ринок електроенергії», повідомляє прес-служба Представництва Європейського Союзу в Україні.
 
«Євросоюз закрив дворічний проект Твіннінг з підтримки НКРЕКП», — йдеться у повідомленні.
 
Керівник відділу програм зовнішньої допомоги зазначив: “Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище” Йоганнес Баур, реформування ринку електричної енергії в Україні — ключове завдання. Без функціонального та незалежного регулятора ця реформа не спрацює.
 
“Мета даного проекту полягала в підтримці українського регулятора в процесі реформи, щоб забезпечити впровадження в Україні найкращої практики ЄС. На жаль, через затримку в прийнятті закону про ринок електричної енергії та зволікання з реалізацією закону про регулятора у сфері енергетики, проект Твіннінг був змушений змінити свій робочий план. В результаті − величезний потенціал даного проекту так і не вдалося використати повністю”, − наголосив Йоганнес Баур.
 
Йоганнес Баур, що ЄС і надалі готовий конструктивно працювати з регулятором у впровадженні реформ у сферах природного газу, електричної енергії та центрального опалення.
 
Коментарі (0)