ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПри RAB-регулюванні програми інвестування стануть прозорішими

При RAB-регулюванні програми інвестування стануть прозорішими

В рамках RAB-регулювання, обленерго беруть на себе зобов'язання розробити програми інвестування, які повинні бути прозорими і зрозумілими для споживачів.

В рамках RAB-регулювання, обленерго беруть на себе зобов'язання розробити програми інвестування, які повинні бути прозорими і зрозумілими для споживачів.

Рівень ефективності внаслідок застосування RAB-регулювання залежить від регулятора, який повинен бути незалежним і мати повноваження призначати штрафи, якщо зобов'язання щодо інвестування і забезпечення продуктивності не виконуються.

Про це розповів екс-посол США в Україні, старший віце-президент IHS Energy Карлос Паскуаль в інтерв'ю виданню LB.ua.

"RAB-тарифи стимулюють енергетичні компанії домагатися більшої ефективності і направляти капітал на забезпечення більш високої якості послуг. Щоб цей механізм був ефективним, дуже важливо, як саме він буде впроваджуватися. Необхідний незалежний регулятор, який повинен мати повноваження призначати штрафи, якщо зобов'язання щодо інвестування і забезпечення продуктивності не виконуються ", – зазначив Карлос Паскуаль.

За його словами, в рамках RAB-регулювання, обленерго беруть на себе зобов'язання розробити програми інвестування, які повинні бути прозорими і зрозумілими, для споживачів, давати розуміння того, коли і на що будуть спрямовані кошти в рамках програм модернізації.

"Обленерго зобов'язуються дотримуватися певних стандартів ефективності роботи. У результаті RAB-регулювання вигідно для споживача – підвищується якість послуг; формується механізм для прозорості інвестування – зрозуміло і регулятору, і суспільству, на що йдуть гроші. При цьому RAB-регулювання дає можливість для інвестування та залучення комерційного фінансування завдяки більшій прозорості потоків виручки, а також дозволяє розробляти інвестпрограму, яка призводить до надання більш якісних послуг ", – додав колишній дипломат.

 
Коментарі (0)