ГоловнаНовини ЖКГПодіїПри виході на пенсію ФОПи отримають тільки мінімальні виплати - Мінсоцполітики

При виході на пенсію ФОПи отримають тільки мінімальні виплати - Мінсоцполітики

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що при виході на пенсію ФОПи зможуть розраховувати тільки на мінімальні виплати. Однак і для них буде потрібен певний стаж.
Міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що при виході на пенсію ФОПи зможуть розраховувати тільки на мінімальні виплати. Однак і для них буде потрібен певний стаж, повідомила пресслужба міністерства.
 
За словами Лазебної, більшість ФОПів сплачують внески з мінімальної зарплати, тому їхня пенсія буде відповідною.
 
«Більшість ФОПів можуть розраховувати тільки на мінімальну пенсію. Знову ж таки, якщо є стаж. З однієї сторони, ніхто не хоче йти на низькі пенсії, з іншої – ФОПи платять мінімум, просто «купуючи» собі стаж», – заявила Лазебна.
 
Міністерка додала, що для фізосіб-підприємців накопичувальну пенсійну систему потрібно зробити обов'язковою. Однак уточнила, що наразі в депутатському законопроєкті, з яким працює Мінсоцполітики, мова йде про те, що ФОПи братимуть участь у накопичувальному рівні добровільно.
 
«Можливо, потрібно було подивитися на досвід інших країн, коли для таких категорій солідарної системи немає, але є обов'язкова накопичувальна. Ми розуміємо, що для ФОПів може бути занадто великим подвійне навантаження», – зазначила глава відомства.
 
Та додала, що з фізичними особами-підприємцями має бути діалог.
 

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики і Міністерство інфраструктури підвищать тарифи на доставку пенсій «Укрпоштою», в результаті вартість доставки однієї пенсії виросте з 60 до понад 100 гривень. Міністр нагадала, що з 2004 по 2021 рік середня ціна доставки однієї пенсії виросла з 3,12 до 60 гривень. Так, попередній уряд уже підвищував тарифи, в середньому на 45%. 

 
Коментарі (0)