ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїПричина вибуху газу в Чернігові відома

Причина вибуху газу в Чернігові відома

Причиною потужного вибуху газу в житловому будинку Чернігова стало необережне поводження з газовим обладнанням одного з мешканців

Причиною потужного вибуху газу в житловому будинку Чернігова стало необережне поводження з газовим обладнанням одного з мешканців.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держгірпромнагляду.

Як зазначається, у розмові з головою комісії з розслідування Сергієм Дорошенком постраждалий власник квартири зізнався, що  залишив відчиненим кран на газовій плиті у кухні та пішов спати, а коли прокинувся, то увімкнув у цьому приміщенні світло, що й спричинило потужний вибух. 

Комісією з розслідування вилучено документацію ПАТ «Чернігівгаз», що стосується проведення  технічного обстеження системи газопостачання будинку та перевірки внутрішніх газопроводів на щільність. Встановлено, що інструктажі  щодо безпеки користування природним газом  представниками  ПАТ «Чернігівгаз» проводились  всім мешканцям будинку, в тому числі, і мешканцю  квартири, де стався вибух.

На даний момент   технічні експерти ДП «Чернігівський ЕТЦ» обстежують  внутрішні газопроводи постраждалого будинку. Представниками УМВС для перевірки у лабораторії вилучено  газове обладнання, що знаходилось в приміщенні кухні під час вибуху.

На  місці події працюють фахівці теруправління та  експерти УМВС. Розслідування знаходиться на контролі заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації. 

Як повідомляла «У.К.», 26 березня в м. Чернігів у квартирі на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку стався вибух газу без подальшого горіння. У результаті вибуху 1 особа загинула та 4 особи, в тому числі дитина (2003 р.н.), з опіками та травмамирізних ступенів важкості госпіталізовані.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)