ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПриймати самобуди в експлуатацію пропонують по-новому

Приймати самобуди в експлуатацію пропонують по-новому

В Україні пропонують приймати в експлуатацію «нелегальні» будівлі лише за рішенням суду. У Держархбудінспекції зазначають, що це підвищить надійність новобудов.

Державна архітектурно-будівельна інспекція пропонує вводити в експлуатацію самочинно збудовані об'єкти, на які визнано право власності за рішенням суду. Про це повідомили у прес-службі ДАБІ.

«Сьогодні Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів передбачає можливість введення об’єкта в експлуатацію за рішенням суду за поданням відповідної декларації до Держархбудінспекції», - зазначається в повідомленні.

Відтак, Держархбудіспекція пропонує враховувати наявність проектної документації у забудовника (окрім будівель до 300 кв. м). Отже, за таких умов, введення в експлуатацію буде можливим лише за наявності проекту будівництва.

«Дотримання даного принципу є важливим для забезпечення надійності та безпеки новобудов. Воно не дозволить легалізувати споруди, що нестимуть загрозу життю і здоров’ю людей», - резюмували в ДАБІ.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні скорочується площа зданого в експлуатацію житла, в порівнянні з минулим роком. Загалом, зменшення обсягів за січень-вересень 2015-го відповідно до аналогічного періоду 2014 року, фіксується на рівні 3,1%.

 
Коментарі (0)