ГоловнаВибір редакціїЖитлоПрикордонникам виділили десятки мільйонів на житло

Прикордонникам виділили десятки мільйонів на житло

Держприкордонслужбі виділили 60 млн грн. на житло для працівників. Наразі освоєно вже половину коштів. У відомстві повідомляють про завершення будівництва та введення в експлуатацію десятків будинків.

Державній прикордонній службі виділено 60 млн грн на будівництво житла для працівників відомства. Кошти направлені з загального фонду Державного бюджету. Про це повідомили прес-службі Держприкордонлужби.

Відомство вже отримало 42,5 млн грн, з яких освоєно 30 млн грн.

«З початку року Державною прикордонною службою України вже розпочато будівництво 5 нових багатоквартирних житлових будинків. Зокрема, в Києві запроектовано будівництво житлового комплексу на площі 1,31 га,а це чотири будинки орієнтовно на 430 квартир. Наразі триває виконання геодезичних робіт, протягом місяця розпочнеться проектування, а у вересні-жовтні стартує будівництво першого з будинків», - зазначається у повідомленні.

Крім того, вже завершено проектування 66-квартирного будинку в м. Борисполі та отримано декларацію на проведення робіт.

«В Житомирі заплановано добудувати 11-поверховий будинок на 60 квартир. В даний час проведено конкурсні торги, а в Чернігові завершені всі підготовчі роботи до будівництва 80-квартирного будинку та до кінця року плануються земляні роботи і будівництво фундаменту. Будівництво ще одного будинку розпочато в Хмельницькому. На сьогодні завершується корегування проекту та уточнення технічних умов 9-поверхового будинку на 36 квартир. Також у планах до кінця року виконати земляні роботи та звести фундамент», - зазначають в Держприкордонслужбі.

Загалом, до кінця року заплановано ввести в експлуатацію 8 об’єктів. Наразі вже введено в експлуатацію та передано на розподіл 48 квартир та 11 кімнат в Чопі, Борисполі та на відділі прикордонної служби «Млачівка»Житомирського загону. На завершальному етапі також будівництво 54-квартирний будинок в Одесі та Харкові - на 40 квартир. Завершено будівництво та розподілено житло в 52-квартирному будинку в Києві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, цьогоріч в Одеській області більше сотні сімей отримують компенсацію відсотків по програмі здешевленої іпотеки. Загалом протягом дії програми з 2012 по 2014 роки житлові умови поліпшили 123 родини регіону.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)