ГоловнаПублікаціїЗаконодавствоУкраїнці не повірили у держбюджет до Нового року - опитування

Українці не повірили у держбюджет до Нового року - опитування

Хоча більшість українців ставилася скептично до прийняття Державного бюджету на 2015 рік до Нового року, вчора парламентаріям таки вдалося його затвердити. Однак, як і раніше, прийнятий документ потребує внесення змін.

Близько місяця в Україні не вщухають пристрасті навколо прийняття найголовнішого документа країни – Державного бюджету на 2015 рік. За цей час проект Бюджету кілька разів відкликався народними обранцями та відправлявся на доопрацювання. 

25 грудня Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, разом із своїми однодумцями закликав нардепів проголосувати за пакет законів, які стосуються оновленого бюджету. Це, зокрема, зміни до Податкового, Бюджетного та Митного кодексів. Однак, і цей заклик зазнав критики.

Тому «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися в українців, які, на їхню думку, шанси прийняття Державного бюджету на 2015 рік нардепами до нового року.

Відповідне опитування проходило на електронних шпальтах інформаційного агентства у період з 22 по 28 грудня ц.р. 

За його результатами виявилося, що більше третини опитаних, 35%, вірили у прийняття Держбюджету до Нового року, адже, на їхню думку, на уряд тисне МВФ. Ще 32% респондентів не вірили, що уряд зможе сформувати та прийняти якісний документ. 18% читачів зазначили, що прийняттю бюджету мають передувати зміни до Бюджетного та Податкового кодексів, тому уряд не прийме Закон Державного бюджету до Нового року. 10% опитаних українців зазначали, що Бюджет 2015 буде прийнято до кінця року, адже у іншому випадку, у січні громадянам доведеться забути про виплати. І лише 5% читачів зазначили, що цим питанням не цікавляться.

Читайте також: Бюджет-2015 «ставлять на гальма»

Примітно, думки народних обранців виявилися схожими із бажаннями українців. Вчора, на засіданні Верховної Ради, де, зокрема, був присутній і гарант Конституції Петро Порошенко, депутати все ж ухвалили Закон про Державний бюджет України на 2015 рік (№1000).

Хоча за словами Прем’єра Арсенія Яценюка, цей документ не є втіленням ідеалу, як і всі інші Закони про державний бюджет, які були прийняті у залі Верховної Ради. Тому парламентарії розглядають можливість перегляду Закону про Державний бюджет на 2015 рік, терміном  не пізніше 15 лютого 2015 року.

 
Коментарі (0)