ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВПриватні будинки Харкова прощаються зі сміттєвими баками

Приватні будинки Харкова прощаються зі сміттєвими баками

Приватний сектор Харкова переведуть до середини року на подворову систему вивезення сміття. Але це не вплине на зміну розміру тарифу на цю послугу.

З приватного сектора Харкова зникнуть контейнери для збору твердих побутових відходів. Натомість, міська влада запровадить подворову систему вивезення сміття. Міськрада обіцяє запровадити нову систему вивезення відходів до середини поточного року та запевняє, що вартість послуги не зростатиме, якщо обсяг сміття не буде перевищувати норму. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Перехід на нову систему збору та вивезення відходів зумовлений тим, що виконавець послуги має намір обмежити можливість недобросовісних підприємців та споживачів-боржників неконтрольовано викидати відходи.

На сьогодні в приватному секторі Харкова встановлено близько 300 контейнерів для сміття (обслуговують близько 35% жителів приватного сектору). Інші жителі обслуговуються за подворовою системою. Три рази на тиждень в певний час мешканці виставляють пакети з відходами біля будинку. Робітники збирають мішки і складають в машину. При подворовій системі ТПВ вивозять 8 автомобілів Foton.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на місцеву владу покладено зобов’язання до квітня 2014 року забезпечити повне охоплення послугами із вивезення побутових відходів громадян, які проживають у приватних будинках міських населених пунктів, та населення сільської місцевості.

 
Коментарі (0)