ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЧверть українців залишаються сам на сам зі сміттям

Чверть українців залишаються сам на сам зі сміттям

На місцеву владу покладено зобов’язання до квітня 2014 року забезпечити повне охоплення послугами із вивезення побутових відходів громадян, які проживають у приватних будинках міських населених пунктів, та населення сільської місцевості.

В Україні залишається проблемним питання вивозу побутових відходів із приватного сектору та сільської місцевості. На сьогодні послугами з вивезення побутових відходів у середньому по Україні охоплено 76% населення. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами начальника Управління благоустрою та комунального обслуговування територій Мінрегіону Максима Барінова, найгірший показник з вивезення сміття у Черкаській області (58%).

Мінрегіоном рекомендується державним адміністраціям та органами місцевого самоврядування до квітня 2014 року забезпечити повне охоплення послугами із вивезення побутових відходів громадян, які проживають у приватних будинках міських населених пунктів, та населення сільської місцевості. Адже, за нормами законодавства відповідальність за утворення внаслідок цього несанкціонованих звалищ сміття покладено саме на органи місцевого самоврядування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні щороку утворюється близько 13 млн тонн побутових відходів.

 
Коментарі (0)