ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПризначення субсидій будуть жорстко контролювати

Призначення субсидій будуть жорстко контролювати

Новий порядок нарахування субсидій передбачає можливість відсікти нарахування несправедливих субсидій для тих, хто маніпулюючи цією нормативною базою отримує субсидії при тому, що має великі доходи.

Новий порядок нарахування субсидій передбачає можливість відсікти нарахування несправедливих субсидій для тих, хто маніпулюючи цією нормативною базою отримує субсидії при тому, що має великі доходи. 

Кабінет міністрів буде уважно відстежувати порушення нового порядку надання субсидій на оплату послуг ЖКГ.

Про це під час погоджувальної ради у Верховній Раді заявив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, повідомляють "Українські новини" з посиланням на "Сегодня".

"Кабмін схвалив новий порядок нарахування субсидій. Ідеологія цього документа полягає в тому, щоб відсікти нарахування несправедливих субсидій для тих, хто маніпулюючи цією нормативною базою отримує субсидії при тому, що має великі доходи. Це відбувається на шкоду тим людям, які дійсно потребують захисту з боку держави і мають отримувати субсидії. Тому уряд буде дуже уважно стежити за реалізацією цього нового порядку, щоб не було жодних зловживань", – зазначив Кириленко.

Кириленко, у свою чергу, запевнив, що ті, хто дійсно потребують субсидії, продовжать їх отримувати.

Нагадаємо, Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.  

Додамо, в сврю чергу Кабмін дозволив призначати субсидії на оплату послуг з утримання будинків і прибудинкових територій до 31 грудня 2018 року.

Як повідомлялося раніше, Кабмін вніс зміни в програму призначення субсидій, які почнуть діяти з наступного опалювального сезону; зокрема, субсидіями не зможуть скористатися ті громадяни, які приховують свої статки або мають тіньову зайнятість.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева викрив багатіїв, які отримують субсидії.

Як повідомлялося раніше, Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що українці витрачають на їжу 50% від доходів через те, що багато їдять. 

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
15 Травня 2018 p. 22:08
Нічого не сказано про тих працівників, які позбавлені засобів існування по незалежним від них причинам, з ініціативи держави. Їм так і буде штучно приписуватись "віртуальний" дохід?
Коля Пухов
16 Травня 2018 p. 21:35
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій; звільнені з попередньої роботи у зв"язку з різноманітними ліквідаціями, реорганізаціями і т.п. держустанов, і тому вимушені жити на утриманні своїх сімей. Ці особи стали безробітними по незалежним від них причинам, з ініціативи держави. То якось воно нелогічно, прмусово забравши в них зарплату, тепер штучно приписувати їм "віртуальний" дохід.