ГоловнаГоловнеБлагоустрійПішохідні переходи занепокоїли уряд

Пішохідні переходи занепокоїли уряд

Прем'єр-міністр Микола Азаров занепокоєний станом облаштування пішохідних переходів.

Прем'єр-міністр Микола Азаров дав доручення Міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та Віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу, який здійснює керівництво у сферах інфраструктури, регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, підготувати програму облаштування пішохідних переходів.

Про це Микола Азаров повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Кабміну.

За його словами, в Україні трапляється велика кількість нещасних випадків на дорогах. Звичайно ж, сказав Прем'єр-міністр, дорогу треба переходити тільки у відведеному місці. У той же час ситуація на дорогах свідчить про те, що навіть перехід у встановленому місці не забезпечує безпеки пішохода.

«Тому сьогодні я дав доручення Міністру внутрішніх справ та Віце-прем'єру з питань регіональної політики підготувати програму облаштування пішохідних переходів», - сказав Микола Азаров та додав, що такі переходи повинні бути добре освітлені (хоча б у межах населених пунктів), обладнані попереджувальними знаками, мають передбачати зниження швидкості руху. При цьому необхідно здійснювати жорсткий контроль за водіями, які порушують правила проїзду через пішохідні переходи. Там, де необхідно, сказав Глава Уряду, треба обладнати або тунелі, або повітряні переходи.

«Одним словом, проблема є, вона досить серйозна і її треба вирішувати», - резюмував Микола Азаров.

 
Коментарі (0)