ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПроблема монетизації субсидій - у відсутності обліку споживання

Проблема монетизації субсидій - у відсутності обліку споживання

Уряд стимулює людей, які отримують субсидії, до економного споживання, запевнив віце-прем'єр

Уряд стимулює людей, які отримують субсидії, до економного споживання, запевнив віце-прем'єр

Відсутність реального обліку споживання житлово-комунальних послуг населенням України є основною проблемою для впровадження монетизації субсідій.Об це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"На жаль, це найголовніша проблема - ми не маємо нормального обліку споживання, що стримує процес монетизації субсидії", - сказав Розенко.

При цьому Розенко висловив надію на те, що підприємства, які надають послуги, в першу чергу будуть вести облік реального споживання серед громадян. Він нагадав, що в разі економії протягом опалювального сезону уряд вирішив монетизувати невелику частину коштів і видати населенню у вигляді "премії" за економію ресурсу. Таким чином уряд стимулює людей, які отримують субсидії, до економного споживання.

Нагадаємо, 26 квітня Кабмін прийняв рішення про монетизацію суми зекономленого субсидії на оплату газу і електроенергії, яка, за попередніми розрахунками, торкнеться близько 1,5 млн українських сімей. Максимальна сума коштів, які може отримати субсідіант, - 135 грн за заощаджену електроенергію і близько 700 грн за зекономлений обсяг газу.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, уряд до середини листопада поточного року виплатить гроші українцям, які подавали заяви на монетизацію. В рамках програми виплати компенсацій за зекономлені субсидії нараховано 1,1 млрд грн для 1,7 млн ​​українців.

Міністерство фінансів України також очікує запуску нового механізму монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг при його схвалення урядом вже з 1 січня 2018 року.

Дуже зручно вибирати потрiбне Вам взуття. Інтернет-магазин взуття допоможе в цьому. Великий католог та вигiднi цiни зроблять Ваш шопiнг дуже зручним.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
03 Листопада 2017 p. 21:48
"Відсутність реального обліку споживання житлово-комунальних послуг населенням України є основною проблемою для впровадження монетизації субсідій.Об це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко". -------------------------------------------------------------------------------------Але облік споживання провадиться за рахунок споживача. ---------------------------------------------------Вимірювання кількості проданого товару - це , в першу чергу, турбота продавця, а не покупця. Комунальна послуга - це той же товар, але вимірювання його кількості чомусь покладається на покупця: споживач повинен за свій рахунок придбати та встановити прилади обліку спожитої води і далі за свій рахунок їх обслуговувати. А якщо не придбає, то вдобавок до плати за компослугу, заплатить за усі витоки і стоки, несанкціоновані відбори і т. п.