ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПроблеми з газом не поставлять хрест на опалювальному сезоні

Проблеми з газом не поставлять хрест на опалювальному сезоні

Попри «газові» негаразди, у Мінрегіоні обіцяють, що взимку в оселях українців буде тепло. Працівники відомства розраховують, що Україна пройде опалювальний сезон за рахунок наявної кількості газу.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пообіцяли, що в оселях українців цієї зими буде тепло, не знажаючи на проблеми за газом. Опалювальний сезон пройде за рахунок тієї кількості газу, яка буде наявна. Про це повідомив заступник голови Мінрегіону Андрій Білоусов.

Дані, наведеними паном Білоусовим, свідчать, що в 2010 році комунальна теплоенергетика споживала 11,8 млрд кубів газу, в 2013 - вже 10,100 млрд кубів газу, тобто на 15% менше, ніж в 2010 році. За рахунок впровадження енергозберігаючих заходів, кожен рік теплогенеруючі підприємства зменшували споживання газу по 5%.
 
За словами Андрія Білоусова, Уряд затвердив баланс газу на майбутній опалювальний період. Передбачається зменшити на 30% ліміт газу для промислових підприємств і на 30% - для підприємств теплоенергетики.
 
«Починаючи з понеділка, ми, спільно з нашими науковими фахівцями, будемо спілкуватися з кожною областю і будемо допомагати вжити потрібних заходів, щоб пройти опалювальний період з тією кількістю газу, яку маємо», - сказав Андрій Білоусов.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україні не вистачає газу, щоб пережити зиму в теплі. Нестача «блакитного» палива складає приблизно 6 млрд кубометрів. Ця цифра може змінюватися в залежності від того, якими обсягами газу буде забезпечувати Україну Словаччина.
 
В свою чергу, Україна відмітила, що об'єм реверсних поставок газу в Україну знизився до 7 млн кубометрів на добу.
 
Коментарі (0)