ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаПроблеми з енергоносіям перекладають на плечі школярів

Проблеми з енергоносіям перекладають на плечі школярів

У разі відсутності енергоносіїв та/чи задля їх економії школярів можуть позбавити осінніх та весняних канікул. Окрім того, дітей можуть перевести на шестиденний навчальний тиждень.

Якщо у певному регіоні будуть проблеми з енергоносіями, місцева влада зможе розглядати варіант впровадження шестиденного навчального тижня для шкіл. Таку думку висловив Міністр освіти і науки Сергій Квіт. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів.

«Йдуть розмови щодо шестиденного навчального тижня для шкіл. Міністерство, в принципі, таких змін не ініціює, бо для дітей це не дуже добре. Але ми також розуміємо, що можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація вимагатиме, то рішення прийматимуть місцеві органи влади», – сказав пан Квіт.
 
До речі, зміни у графіку навчання можуть торкнутися школярів Києва. Зокрема, у столиці мають намір запровадити  2-семестрову систему навчання: перший семестр триватиме з 1 вересня до 15 грудня, а другий – з початку лютого до кінця травня. При цьому зимові канікули, єдині у навчальному році, триватимуть 1,5 місяці. Такі нововдення дозволять Києву зекономити 7 млн грн.
 
Зазначимо, що рішення щодо змін у структурі навчального року та тривалості навчального тижня, приймають органи місцевої влади, попередньо узгодивши його з керівниками навчальних закладів. Директора шкіл у свою чергу повинні обговорити зміни з батьківською громадськістю.
 
Як раніше повідомляла «Україна  Комунальна», набула чинності постанова КМУ про порядок вжиття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії.
 
Коментарі (0)