ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПроблеми з енергопостачанням усунуть за іноземні гроші

Проблеми з енергопостачанням усунуть за іноземні гроші

«Електричні» проблеми Києва та області ліквідують за гроші ЄБРР. Міжнародна фінансова організація вже підписала відповідну угоду про виділення коштів з Міністерством фінансів України.

Європейський банк реконструкцій та розвитку виділить 65 млн євро для «Укренерго» на вирішення проблем з енергопостачанням у Києві та області. Відповідна угода була підписана вчора Міністром фінансів Наталією Яресько та Віце-президентом банку Філом Беннетом у Великобританії, передає прес-служба Міністерства фінансів.

Кошти будуть направлені на будівництво 330-кіловольтної підстанції «Західна» та двох 330-кВ ліній, які і під’єднають станцію до енергосистеми.

Крім цього, влада сподівається, що реалізація цього проекту дозволить «Укренерго» підвищити гнучкість керування чотирма діючими підстанціями потужністю 330-кВ, які працюють з перевищенням розрахункових навантажень.

«Втілення такого проекту дозволить Україні та «Укренерго» підвищити надійність постачання електроенергії, покращити енергоефективність, задовольнити зростаючий попит на електроенергію в столиці України, а також вирішити проблеми, пов'язані із перебоями в постачанні електроенергії та відключеннями у Києві та області», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підприємства «Львівводоканалу» відключають від електропостачання через борги. Знеструмлення об’єктів водопостачання призвело до припинення водопостачання у кількох мікрорайонах міста.

 
Коментарі (0)