ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПроблемою Кременчуцького водосховища є не лише дамба

Проблемою Кременчуцького водосховища є не лише дамба

Існує проблема розмивання берегової лінії Кременчуцького водосховища. Більше 1 тис. км піддані абразійним процесам, тобто берегова смуга з'їдається водосховищем

Дамба Кременчуцького водосховища у Черкаській області перебуває у нормальному, робочому стані. Немає жодних підстав говорити про можливість прориву греблі внаслідок весняного водопілля.

Про це під час брифінгу повідомив заступник Голови Державного агентства водних ресурсів Олексій Чунарьов, інформує прес-служба МНС.

«Дамбі Кременчуцького водосховища на сьогодні нічого не загрожує. Днями ми провели всі необхідні перевірки і вони підтвердили це. Споруди перебувають на балансі «Укргідроенерго», тому дамба знаходиться під постійним контролем фахівців. Вони підтверджують, що вона у нормальному, надійному стані», - повідомив заступник Голови Держводагентства.

При цьому він додав, що проблемним є питання деформації берегів водосховища.

«Існує проблема розмивання берегової лінії Кременчуцького водосховища. Більше 1 тис. км піддані абразійним процесам, тобто берегова смуга з'їдається водосховищем. Але ця проблема вирішується централізовано, системно і уже тривалий час», - сказав Олексій Чунарьов.

Він наголосив, що протягом останніх років на протидію таким явищам лише в рамках державного бюджету було виділено 20 млн грн. Місцеві бюджети також виділяють заходи на берегоукріплення. Так, розроблений проект на укріплення берега Кременчуцького водосховища в районі Канева, де розташовані очисні споруди міста. Загальна вартість цього проекту – близько 28 млн гривень.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)