ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняПроблему кримського водопостачання вирішуватимуть за рахунок відпочивальників

Проблему кримського водопостачання вирішуватимуть за рахунок відпочивальників

У Криму планується збільшити фінансування на модернізацію інженерної інфраструктури за рахунок реалізації Програми «Вода Криму» і зростання податкових надходжень від курортної галузі.

Кримська влада активно проводить системну роботу по модернізації систем водопостачання і водовідведення півострова. Про це повідомив Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, - інформує прес-служба кримського уряду.

«Проблема водопостачання актуальна по всій території Криму і вимагає комплексного підходу, часу і значних коштів. Ми системно опрацьовуємо це питання, ведемо інтенсивні переговори з інвесторами», - сказав глава Ради міністрів Криму.

Зокрема, в рамках III Міжнародного Чорноморського Економічного Форуму Рада міністрів підписала Меморандум про співпрацю з Європейським центром міжнародних відносин (Чехія). Чеська сторона готова реалізувати в Криму проект з водопостачання та водовідведення.

Крім того, планується збільшити фінансування на модернізацію інженерної інфраструктури за рахунок реалізації Програми «Вода Криму» і зростання податкових надходжень від курортної галузі.

«Десятиліттями Крим хаотично забудовувався готелями і міні-готелями, в результаті збільшилася кількість відпочиваючих, і в рази зросло навантаження на комунальну інфраструктуру, - додав Анатолій Могильов. - Наше завдання - збільшити надходження туристичного збору до бюджетів. За рахунок цих коштів ми будемо відновлювати інфраструктуру і в перспективі зведемо до мінімуму відсоток зношеності мереж та втрат води», - резюмував Анатолій Могильов.

 
Коментарі (0)