ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПроцес оформлення субсидій в деяких областях України штучно затягують

Процес оформлення субсидій в деяких областях України штучно затягують

Частину субсидій в Україні призначать заднім числом. В Уряді вказали на затягування процесу оформлення допомоги в деяких областях.

 

Частину субсидій в Україні призначать заднім числом. В Уряді вказали на затягування процесу оформлення допомоги в деяких областях.

Про це йдеться в повідомленні Сегодня.ua з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України. 

На сьогодні 70% одержувачів субсидій в Україні вже оформили допомогу на новий період, в тому числі розраховано розмір субсидії на літо.

Зокрема, Кіровоградська, Полтавська і Миколаївська області опрацювали майже 90% субсидійних справ.

"Чернівецькій, Київській та Одеській областям і їх обласним центрам слід прискорити процес перепризначення субсидій і повідомити населенню про розмір допомоги", – зазначають в уряді.

У Кабміні пояснюють, що процес перепризначення субсидій на новий період в деяких областях затягується через відсутність у місцевих органів самоврядування реєстрів про склад офіційно зареєстрованих членів родини одержувачів допомоги.

"Людям, які мають право на допомогу держави в оплаті комунальних послуг, не варто хвилюватися. Субсидія обов'язково буде оформлена і нарахована заднім числом за травень і червень. Якщо субсидіанту невідомо про нарахування субсидії і в платіжці відповідної інформації не відображено, рекомендується платити обов'язковий платіж, такий самий, як в квітні-травні цього року", – радять в Кабміні.

Водночас, родинам, у яких є накопичена за минулі роки заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг,в Кабміні порекомендували  погасити її або оформити договір реструктуризації боргу. Уточнюється, що від цього також залежить процес перепризначення субсидій на новий період.

Нагадаємо, субсидії на неопалювальний сезон розраховують з урахуванням доходу, отриманого з квітня 2016 року по березень 2017 го. Якщо в цьому році, наприклад через зростання мінімалки, значно зріс дохід, в субсидії можуть відмовити. Для кожної сім'ї розмір субсидії рахують індивідуально.

 

 
Коментарі (0)