ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоПродовжується робота з впровадження Регламенту ЄС щодо безпечності будівельної продукції

Продовжується робота з впровадження Регламенту ЄС щодо безпечності будівельної продукції

Впровадження європейського Регламенту щодо безпечності будівельної продукції потребує пришвидшення процесу акредитації органів з оцінки відповідності
Мінрегіон продовжує роботу з практичного впровадження Регламенту Європейського Союзу №305/2011 щодо безпечності будівельної продукції. Уся необхідна нормативно-правова база прийнята. Наразі необхідно налагодити роботу з акредитації та призначення органів з оцінки відповідності будівельної продукції, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
«Запровадження нових вимог до будівельної продукції, які відповідатимуть європейським, передбачені Законом України «Про надання будівельної продукції на ринку». Закон набирає чинності 1 січня 2023 року. Ми маємо зробити всі необхідні кроки, що дозволять впровадити положення Регламенту (ЄС) №305/2011 не на словах, а на практиці. Зокрема, для цього необхідно пришвидшити процес акредитації випробувальних лабораторій та органів з оцінки відповідності будівельної продукції. Вони є важливою ланкою процесу перевірки стабільності показників будівельної продукції та декларування», — говориться у повідомлені. 
 
Нагадаємо, протягом 2021 року Уряд завершив імплементацію Регламенту (ЄС) №305/2011 на законодавчому рівні, що створило передумови для його практичного впровадження. Зокрема, затверджені категорії будівельної продукції, встановлені системи оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції, врегульовані питання призначення органів з оцінки відповідності та органів з визначення технічної прийнятності, а також визначено орган ринкового нагляду за будівельною продукцією, прийняті як національні європейські гармонізовані стандарти щодо будівельної продукції та затверджені переліки регламентних технічних специфікацій.
 
Наразі Мінрегіоном продовжується робота щодо гармонізації національної нормативної бази щодо будівельної продукції.
 

Звертаємо увагу, що детальні роз’яснення претендентам на призначення органом з оцінки відповідності для виконання як третьою стороною завдань у процесі оцінки та перевірки стабільності показників будівельної продукції розміщено на сайті Мінрегіону. 

 
Коментарі (0)