ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПродовжувати поставки електрики Україні Росія не буде

Продовжувати поставки електрики Україні Росія не буде

Поставки електрики в Україну Росія вирішила не продовжувати, адже відповідний договір був пов’язаний з контрактом на поставки українською стороною електроенергії в Крим. Хоча, Київ припинив купувати електрику в РФ ще у листопаді 2015-го

Поставки електроенергії в Україну Російська Федерація вирішила припинити. Хоча, договір про комерційні поставки з Росії в Україну, який, фактично, був припинений українською стороною у листопаді минулого року, Москва вирішила не продовжувати. Про це повідомляє «КомерсантЪ» з посиланням на Міністерство енергетики РФ.

Москва аргументує рішення про припинення поставок електрики в Україну тим, що відповідний договір був пов’язаний з контрактом на поставки електрики з України в Крим.

«РФ не веде переговорів на поставку електроенергії з Росії в Україну. Продовжувати його не будемо, так як спочатку він був пов'язаний з договором на постачання електроенергії з України до Криму», - зауважили виданюю в у відомстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за результатами російського опитування, мешканці тимчасово окупованого Криму висловилися проти контракту на постачання електроенергії з України на умовах Києва. Зокрема, 94% жителів готові потерпіти незначні перебої енергопостачання протягом 3-4 місяців.

 
Коментарі (0)