ГоловнаНовини ЖКГТранспортПрофспілка судиться з «Укрзалізницею» через низькі зарплати

Профспілка судиться з «Укрзалізницею» через низькі зарплати

Профспілка подасть в суд на "Укрзалізницю", якщо не будуть збільшені оклади залізничників

 

За словами голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників України, існує також заборгованість по заробітній платі, яка становить близько 400 млн гривень.

У Профспілці залізничників і транспортних будівельників України повідомили, що мають намір подати позов до суду на керівництво АТ "Укрзалізниця", якщо не будуть виконані зобов'язання за Галузевою угодою щодо підвищення тарифних ставок і посадових окладів залізничників.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

"На позачерговому засіданні президії ми прийняли рішення звернутися з позовною заявою до суду в зв'язку з тим, що керівництво" Укрзалізниці "не виконує зобов'язань Галузевої угоди щодо підвищення тарифних ставок і посадових окладів на рік", - зазначив голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк.

Він нагадав, що в серпні на засіданні президії Ради профспілки було запропоновано підписати Спільну рішення про співпрацю і взаєморозуміння з керівництвом УЗ, що включає 7 взаємних зобов'язань, серед яких підвищення тарифних ставок і посадових окладів на 25% в 2 етапи, виплата в жовтні 13-й заробітної плати, і виконання в повному обсязі з 1 серпня всіх зобов'язань колективних договорів галузевої угоди і компенсації до жовтня заборгованості по заробітній платі в 700 млн грн.

"Ці зобов'язання повністю не виконуються, заборгованість становить близько 400 млн гривень", - додав Бубняк.

За його словами, в профспілці наполягали також на скасування неповного 4-денного режиму роботи з 1 вересня. "Це зобов'язання частково виконано - з 1 листопада на повний режим роботи були переведені порядку 17 тисяч залізничників. Однак залишається незрозумілою доля ще 37 тисяч, які продовжують працювати в колишньому режимі", - підкреслив голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників.

Як повідомив Бубняк, "Укрзалізниця" посилається на брак грошей. При цьому він зазначив, що за підсумками 2019 року "Укрзалізниця" отримала 3 млрд чистого прибутку, при цьому заощадивши за 9 місяців поточного року 1,5 млрд грн на оплату праці та 700 млн грн на невиконанні зобов'язань Галузевої угоди.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)