ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПрограма обміну LED-ламп тепер розповсюджується да школи та садочки

Програма обміну LED-ламп тепер розповсюджується да школи та садочки

Як повідомили в Міністерстві економіки України, програму обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі світлодіодні лампи поширили на школи, садочки та лікарні

Як повідомили в Міністерстві економіки України, програму обміну ламп розжарювання на енергозберігаючі світлодіодні лампи поширили на школи, садочки та лікарні.

В програмі можуть взяти участь не тільки дитячі садочки, школи, профтехучилища чи виші, а й спортивні і музичні школи, автошколи та будь-які інші заклади освіти. Також обміняти лампи зможуть будь-які поліклініки і лікарні, стоматологічні клініки, лабораторії та інші медичні заклади. 

Кожна з вищезгаданих юридичних осоіб отримала право обміняти: 

- по 3 лампи на 10 кв. м в аудиторіях, учительських, палатах, процедурних кімнатах; 

- по 2 лампи на 10 кв. м для місць загального користування. 

При цьому громадяни, як і раніше, можуть обмінювати лампи у тих відділеннях Укрпошти, які продовжують брати участь у програмі. 

«Від початку старту програми 4 млн українців обміняли 20 млн лампочок. Але наша ціль замінити близько 50 млн ламп розжарювання, щоб зменшити навантаження на енергетичну систему країни», - розповіла перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко. 

Як відомо, Кабінет Міністрів запустив програму безкоштовного обміну старих електричних ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи 30 січня 2023 року. 

 

 

 
Коментарі (0)