ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПрограмою «теплі кредити» в Україні скористались майже 600 тис. родин

Програмою «теплі кредити» в Україні скористались майже 600 тис. родин

Паралельно «теплим кредитами» також працює 140 муніципальних програм, що забезпечують від 10% до 30% співфінансування енергозберігаючих заходів
За час роботи програмою "теплі кредити" в Україні скористались майже 600 тис. родин.
 
Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повыдомляє прес-служба віце-прем’єра.
 
Як зазначив віце-прем'єр, паралельно "теплим кредитам" також працює 140 муніципальних програм, що забезпечують від 10% до 30% співфінансування енергозберігаючих заходів. Її учасники можуть отримати компенсацію 35% вартості товарів і матеріалів, які вони використовували для утеплення і модернізації житла.
 
"Такі програми — важлива складова боротьби за оптимізацію енерговитрат, але системний підхід до вирішення цього питання вони не забезпечують. В результаті держава не може оцінити, яка економія, отримана на виході. Запуск роботи Фонду енергоефективності забезпечить зовсім інший рівень здійснення енергомодернізації житла. Він є ключовим інструментом для успішної реалізації реформи енергоефективності в країні", - зазначив Зубко.

За його словами, програма "теплі кредити" поряд з іншими проектами буде підтримувати приватний сектор, а клієнтами Фонду енергоефективності, який охопить масштабні проекти теплової модернізації, стануть багатоповерхові будинки, точніше – ОСББ. Для 15 з них вже стартували пілотні проекти, які дозволять протестувати процедури для всіх учасників процесу — Фонду, банків і ОСББ. Їх загальне фінансування становить близько 40 млн грн. Урядовець наголосив, що у перспективі Фонд зможе обробляти від 3 000 заявок на рік і навіть більше. 

 
Коментарі (0)