ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняПроекти з енергоефективності освітніх та медичних закладів є пріоритетними для Мінрегіону на 2017 рік

Проекти з енергоефективності освітніх та медичних закладів є пріоритетними для Мінрегіону на 2017 рік

Пріоритетними для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку проектами на 2017 р. визначено заходи з енергоефективності освітніх та медичних закладів, об’єктів спортивної інфраструктури.

Пріоритетними для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку проектами на 2017 р. визначено заходи з енергоефективності освітніх та медичних закладів, об’єктів спортивної інфраструктури. 

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, передає прес-служба відомства.

Згідно зі змінами, внесеними до Бюджетного кодексу у грудні 2016 року, на кожен з цих напрямків буде спрямовано не менше 10% коштів ДФРР. Загалом на поточний рік у Фонді закладено кошти у розмірі 3,5 млрд грн, додатково на розбудову ОТГ передбачено ще 1,5 млрд грн субвенцій.

«Уряд передбачив потужні фінансові інструменти для регіонального розвитку, і зараз дуже важливо закласти основу для сталого розвитку країни, а не абияк використати кошти ДФРР. Якщо будувати нову школу — то сучасну, з урахуванням нових вимог до навчальних закладів, до енергоефективності, потреб дітей з інвалідністю», — наголосив Лев Парцхаладзе.

На необхідності перегляду вимог до освітніх закладів і впровадження нових підходів в освіті акцентував і державний секретар Міністерства освіти і науки Павло Полянський.

 «Зміни вкрай потрібні, і ми маємо об’єднати наші зусилля для проведення якісної освітньої реформи», — зауважив він.

Як зазначається у повідомленні, іще одним з перспективних напрямків є реформування сфери державних послуг як необхідного для сталого розвитку країни напрямку. Новий формат сервісних центрів, де в одному приміщенні надаються усі необхідні адміністративні послуги – якісно, зручно та швидко – дієвий антикорупційний інструмент.

Заступник Міністра відзначив, що фінансова децентралізація надає значно більші можливості для регіонів, і акцентував на необхідності комплексного підходу до розвитку інфраструктури з боку місцевої влади. «У громад з’явилися повноваження самостійно створювати необхідні соціальні об’єкти, надати людям можливість отримувати якісні державні послуги. Це має бути комплексне системне бачення, виходячи з потреб кожної з громад. Аби реалізовані проекти справді покращили життя людей на перспективу, а не були зроблені для «галочки» і потребували б нових вкладень за рік-два. Не маємо права змарнувати цей шанс!», — підсумував Лев Парцхаладзе.

У 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку було повністю реалізовано 498 проектів на загальну суму 1,25 млрд грн. Ще 312 проектів знаходяться на стадії реалізації

 

 
Коментарі (0)