ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняПроєктування «косих зебр» на пішохідних переходах зменшать кількість аварій на них

Проєктування «косих зебр» на пішохідних переходах зменшать кількість аварій на них

У проєкт нових змін до ДБН “Вулиці і дороги населених пунктів” вже внесено новий пункт, який дає можливість влаштовувати наземні пішохідні переходи із “косою зеброю” під кутом до тротуару до 70 градусів
У проект нових змін до державних будівельних норм “Вулиці і дороги населених пунктів” вже внесено новий пункт, який дає можливість влаштовувати наземні пішохідні переходи із “косою зеброю” під кутом до тротуару до 70 градусів. 
 
Важлива для безпеки на пішохідних переходах зміна — проектувати їх не під прямим кутом до тротуару, а трохи навскіс. Перше — від цього пішоходів стає краще видно для водіїв, друге — самі пішоходи починають автоматично дивитися у сторону руху автомобілів, чого не завжди роблять на звичайному переході. 
 
Згідно із запропонованою зміною в ДБН, можливе влаштування пішохідних переходів навскіс при умові, що кут зміщення сторін переходів повинен бути не більше 70 градусів.
 

Державні будівельні норми – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)