ГоловнаНовини ЖКГТранспортПроїзд у транспорті не дорожчатиме завдяки… новим тролейбусам

Проїзд у транспорті не дорожчатиме завдяки… новим тролейбусам

Голова КМДА Олександр Попов зауважив, що заміна старих тролейбусів на «енергозберігаючі» дозволить ще довгий час утримувати на існуючому рівні тарифи на проїзд у громадському транспорті

Незабаром кияни побачать на лініях нові тролейбуси. Обслуговуватимуть пасажирів два типи машин – місткістю 105 та 184 місць. Обидві моделі мають пандуси для заїзду колясок та систему нахилу кузова, що робить їх доступними для людей з обмеженими фізичними можливостями. Крім того, вони облаштовані поліпшеною системою вентиляції, а нова система управління тролейбусами дозволяє економити електроенергію майже вдвічі – до 45%.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Голова КМДА Олександр Попов зауважив, що заміна старих тролейбусів на «енергозберігаючі» дозволить ще довгий час утримувати на існуючому рівні тарифи на проїзд у громадському транспорті.

«Цього року ми плануємо вивести на лінію понад 250 тролейбусів. Практично щомісяця отримуватимемо і нові автобуси, і тролейбуси. Загалом, до початку Чемпіонату Європи з футболу, ми плануємо випустити на лінії до 400 одиниць нового рухомого складу», – сказав Олександр Попов.

Він додав, що розширення парку рухомого складу громадського транспорту дозволить місту не лише покращити якість пасажирських перевезень, а й забезпечити у повній мірі реалізацію права пільгових категорій на безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, що комунальне підприємство «Київпастранс» є єдиним перевізником, який на 100% виконує Закони України «Про автомобільний транспорт» та «Про міський електричний транспорт», забезпечуючи перевезення пільгових категорій пасажирів, яких в Києві постійно проживає понад 800 тисяч.

Щоденно на лінію виходить до 800 автобусів, понад 350 тролейбусів та 194 трамваїв (з яких 87 односкладових, 97 двоскладових трамваїв, 10 трисекційних потягів).

У 2011 році підприємством перевезено понад 410 млн пасажирів тільки у звичайному режимі руху, з яких 271 млн – пільговики.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)