ГоловнаКиїв та кияниПодіїПрокуратура Киева разоблачили коррупционную схему с внешней рекламой чиновниками КП

Прокуратура Киева разоблачили коррупционную схему с внешней рекламой чиновниками КП

Посадові особи КП, розподіливши між собою ролі, діючи за попередньою змовою між собою, з метою власного збагачення, ввели схему систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців за надання погоджень на розміщення зовнішньої реклами на об'єктах
Деснянської окружною прокуратурою Києва спільно з райуправлінням поліції при оперативному супроводі співробітників СБУ викрито на систематичному отриманні неправомірної вигоди посадові особи комунального підприємства "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району", про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.
 
"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи комунального підприємства, розподіливши між собою ролі, діючи за попередньою змовою між собою, з метою власного збагачення, ввели схему систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців за надання погоджень на розміщення зовнішньої реклами на об'єктах житлового фонду", - йдеться в повідомленні прокуратури.
 
Чиновники відмовляли представникам суб'єктів господарської діяльності в отриманні дозволу на розміщення об'єктів зовнішньої реклами, після чого з підприємцями пов'язувалася посередник (колишній начальник одного з ЖЕКів Печерського району) і повідомляла суму, за допомогою якої може бути вирішено це питання.
 
Посередник діяв у змові з посадовими особами комунального підприємства, узгоджувала з ними зустрічі, а також обговорювала їх результати. Свої послуги посадові особи оцінювали в сумі від 300 до 500 доларів США за один дозвіл, в залежності від місця розташування об'єктів зовнішньої реклами.
 
"У ході досудового розслідування задокументовано факт вимагання, передачі і отримання учасниками злочинної схеми неправомірної вигоди в сумі 1700 доларів США від представника компанії, що займається рекламною діяльністю", - йдеться в повідомленні прокуратури.
 
При цьому наголошується, що протягом березня - квітня 2021 року зазначена компанія неодноразово зверталася в КП за дозволом на розміщення об'єктів зовнішньої реклами та постійно отримувала письмову відмову.
 
13 травня 2021 року під час передачі другої частини хабара в сумі 1100 доларів США та надання вже оформлених дозволів були затримані в порядку ст. 208 КПК України начальник комунального підприємства, два співробітника КП і посередник.
 

У приміщенні комунального підприємства та за місцем проживання фігурантів проведено обшуки. 

 
Коментарі (0)