ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГПрокуратура Сумщини викрила в тарифі теплового підприємства необґрунтовані витрати

Прокуратура Сумщини викрила в тарифі теплового підприємства необґрунтовані витрати

Охтирською місцевою прокуратурою встановлено, що в тариф ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ», яке надає комунальні послуги з опалення та гарячої води в м. Охтирка Сумської області, закладено необґрунтовані витрати
Охтирською місцевою прокуратурою під час вивчення інформації щодо обґрунтованості формування тарифів на теплову та електричну енергію встановлено, що ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ», яке надає комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води на території м. Охтирки Сумської області, закладено в структуру тарифів необґрунтовані витрати, повідомляє прес-служба області.
 
Повідомляється, що ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» не виконало інвестиційні програмами за 2014-2016 роки на суму понад 5,5 млн гривень. 
 
При цьому, за бездіяльності Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зазначені кошти компенсуються підприємству споживачами житлово-комунальних послуг.
 
«Відтак невикористані кошти підлягають вилученню зі структури тарифів на відпуск електричної та виробництво теплової енергії з додатковим вирахуванням відсотків за користування цими коштами», – зазначила керівник Охтирської місцевої прокуратури Юлія Слабунова. 
 
З відповідним позовом Охтирська місцева прокуратура в інтересах держави звернулась до Окружного адміністративного суду м. Києва.
 
Коментарі (0)